Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pagalou Toys
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Panou reversibil Montessori de alfabetizare si trasare
169 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Acest panou a fost proiectat astfel incat sa sustina copii in procesul de invatare a alfabetului. Incurajeaza recunoasterea rapida a literelor si cuvintelor, este un insotitor perfect pentru invatarea scrierii corecte a literelor alfabetului. Sagetile directionale sunt gravate subtil, ghidand mana copilul, astfel incat acesta sa invete intuitiv trasarea corecta a literelor.

Latimea si adancimea liniilor literelor permite o potrivire perfecta a degetelor mici. De asemenea, panoul dispune de un creion/bastonas de trasare, care va ajuta copiii mai mari, care se pregatesc deja sa invete cum sa tina corect instrumentul de scris. Panoul dispune de doua fete. Partea frontala reprezinta literele mari ale alfabetului romanesc, iar partea dorsala reprezentand literele mici ale alfabetului romanesc.

Aceasta jucarie de invatare a alfabetului ajuta la imbunatatirea recunoasterii literelor, a abilitatilor motrice fine si a coordonarii.
Activitati recomandate:

Folositi creionul de trasare pentru a scrie literele si pentru a dezvolta coordonarea. Scrisul, ca orice deprindere, se invata prin exercitii. Succesul in invatarea alfabetului poate avea loc atunci cand copilul poseda anumite reprezentari. Acestea sunt reprezentari spatiale de forma, marime, directie, vecinatate. Astfel, copilul isi dezvolta o maturitate motrica ce sa-i permita coordonarea oculo-motorie necesara reprezentarii semnelor grafice. Prin trasarea literelor cu ajutorul creionului de trasare si a sagetilor directionale, copiii vor invata forma si formarea literelor, directia de scriere corecta a acestora, distantele dintre linii si marimea acestora.
Umpleti canalele literelor cu orez colorat. Folosind lingura din lemn, copilul dezvoltata abilitati motrice fine, cum ar fi dexteritatea si coordonarea mana-ochi. In plus, orezul colorat este un instrument excelent pentru jocul senzorial si are un rol fundamental in sanatatea si dezvoltarea copilului. Prin intermediul acestuia, copiii isi dezvolta abilitatile cognitive si invata despre lumea care ii inconjoara.
Folositi plastilina pentru a forma litere, decupati literele si formati cuvinte de baza, cum ar fi numele copilului sau cuvinte usoare folosind silabe repetitive: mama, tata.
Hasurati cu creioane colorate literele alfabetului pe o hartie, si iata, copilul dumneavoastra scrie deja! Alternati majuscule cu litere mici, astfel copilul va invata diferenta dintre literele mari si cele mici. Folositi creioane colorate, definiti o culoare pentru fiecare litera! Astfel consolidati recunoasterea culorilor si a diferitelor nuante.
Dezvoltati dexteritatea manuala! Folosind lingura din lemn, copilul dvs. poate umple canalele literelor cu orez colorat. Orezul colorat este un instrument excelent pentru jocul senzorial. Puteti folosi si alte legume colorate cum ar fi: linte verde si rosie, porumb, orez alb/ rosu, fasole alba/neagra/rosie, boabe de soia. Explorarea diferitelor ingrediente din bucatarie este o activitate distractiva recomandata ca si metoda de invatare Montessori.

Detalii tehnice:

Produs fabricat manual din lemn de fag, finisat cu ulei natural de in, produs ecologic si non alergenic. Nu contine componente chimice organice volatile.

Dimensiuni panou: 42 x 23.5 x 1,8 cm. Accesorii incluse: un creion/bastonas din lemn pentru trasarea numerelor.

Produs destinat si utilizarii in gradinite si scoli in scopuri educative si in alte contexte pedagogice cum ar fi Home Schooling (scoala acasa), sub supravegherea stricta a unei persoane adulte.

Produsul contribuie la dezvoltarea creativitatii celui mic aplicand principiile filozofiei Montessori si Waldorf despre care puteti citi mai multe detalii aici.
Din Gura in Gura