Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pagalou Toys
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Joc Curcubeu Montessori de sortare si potrivire a culorilor
169 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Aceasta jucarie este „povestea” perfecta. Acest joc de imaginatie contribuie la dezvoltarea creativitatii copilului.

„Ziua in care culorile au devenit prietene”, „Povestea curcubeului” sau „Oamenii curcubeului” sunt doar cateva dintre povestile minunate despre curcubeu si culorile sale minunate. Copiii adora culorile magice ale curcubeului pentru ca imaginatia lor este nesfirsita atunci cand vine vorba de utilizarea diferitelor culori cum ar fi desenarea curcubeului. Curcubeul este prietenul copiilor, este mereu prezent in viata lor, uneori, sub forme mai neobisnuite noua, adultilor. Prin desenele copiilor, observam curcubeul reprezentat ca si un amic, cu care, tinandu-se de mana, copiii se duc la scoala, poate fi prietenul cu care iau cina, uneori fiind desenat pe cer, alteori in gradina langa flori.
Activitati recomandate:

Prin intermediul acestui joc de imaginatie, copii invata:

culorile curcubeului

sa identifice culorile

sa sorteze si sa potriveasca culorile

sa numere din cate bile colorate este formata fiecare culoare a curcubeului

Acest joc de imaginatie ajuta si la dezvoltarea abilitatilor motorii fine. Asezarea celor 94 de bile de lana in cercuri necesita o buna coordonare a mainilor. Testarea/atingerea diferitelor materiale, de diferite texturi, cum ar fi lana, in cazul nostru (alte materiale pot fi bumbacul, matasea, lemnul) este o activitate distractiva, recomandata ca si metoda de invatare Montessori,  ajutand la dezvoltarea si explorarea senzoriala - sa clasifice, sa ordoneze, sa diferentieze pe baza caracteristicilor de diferite tipuri de materiale si forme.

Curcubeul este format din 7 (sapte) sectiuni/randuri. Incepeti completarea curcubeului cu cea mai indepartata sectiune, randul rosu. Potriviti cate o bila in fiecare gaura a sectiunii. Continuati cu randul 6 (sase) potrivind bilele de lana de culoarea portocalie. Continuati completarea pana cand ajungeti la ultima sectiune, cel mai ingust rand, care este reprezentat prin 5 bile de lana de culoare roz. Si, Voila! Felicitari! Acum, bucurati-va de curcubeul colorat!

Aceasta jucarie va este oferita in doua variante: cu gauri vopsite in culorile curcubeului, respectiv cu gauri de culoarea lemnului.

Copiilor mai mici recomandam curcubeul cu gaurile vospite, astfel vor practica sortarea si potrivirea culorilor. O activitate Montessori pentru invatarea culorilor.

Pentru cei mai mari, recomandam achizitionarea panoului simplu, fara gauri colorate, astfel vor practica numeratia.
Detalii tehnice:
Accesorii incluse si recomandate conform metodelor educative Montessori:

94 de bile naturale, colorate din lana naturala, dupa cum urmeaza: 22 de bucati de culoare rosie, 19 bucati de culoare portocalie, 16 bucati de culoare galbena, 13 bucati de culoare verde, 11 bucati de culoare albastra, 8 bucati de culoare mov/violet si 5 bucati de culoare roz. Diametru bile naturale de lana: 20 mm
un saculet din bumbac

Dimensiuni panou: 35 x 17 x 1,8 cm.
Diametru bile naturale din lana: 20 mm

Produsul contribuie la dezvoltarea creativitatii celui mic aplicand principiile filozofiei Montessori si Waldorf despre care puteti citi mai multe detalii aici.
Din Gura in Gura