Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pagalou Toys
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Panou logopedic reversibil Numaram de la 1 la 10
151 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Accesorii incluse: 55 de bucati de bile naturale din lemn, un saculet din bumbac,  un creion de trasare din lemn, un cleste din lemn
Dimensiune panou: 26 x 19 x 1.8 cm, dimensiune bile: 1.2 cm

Partea frontala: Reprezinta sectiunea de numarare, care arata progresia +1 a numerelor. In total sunt 10 sectiuni, de la numarul 1 pana la numarul 10. Utilizati in activitatile din partea frontala cele 55 de bile naturale din lemn si clestele din lemn.

Panoul logopedic este prevazut cu un cleste de lemn. Acesta va ajuta copilul sa dezvolte abilitati motrice fine, cum ar fi agilitatea si coordonarea mainilor. Pur si simplu folositi clestele pentru a prinde si aseza bilele in spatiile de la sectiunile potrivite. Potriviti o bila la sectiunea 1, doua bile la sectiunea 2, trei bile la sectiunea 3, patru bile la sectiunea 4, cinci bile la sectiunea 5, sase bile la sectiunea 6, sapte bile la sectiunea 7, opt bile la sectiunea 8, noua bile la sectiunea 9 ai zece bile la sectiunea 10.  Copiii se vor bucura de timpul petrecut invatand, surprinzator de amuzant si plin de inspiratie! Aceasta activitate este considerata o metoda educativa Montessori, care sta la baza dezvoltarii coordonarii oculo-motorii.
In ideea de a consolida metodele educative bazate pe filosofia Montessori, folositi setul de 55 de bile colorate din lana. Acestea sunt foarte utile ca si forma de stapanire a numeratiei. De exemplu: potriviti bilele galbene la numarul 3, si veti vedea ca exista doar trei bile galbene sau, potriviti 7 bile violete la numarul 7 si bineinteles, din nou, exista doar sapte bile violete. Astfel, copilul trebuie sa gaseasca care dintre culori are doar 3 sau 7 bile. Testarea/atingerea diferitelor materiale, de diferite texturi cum ar fi suprafetele din lana in cazul nostru, (alte materiale pot fi bumbacul, matasea sau lemnul) este o activitate distractiva si totodata recomandata ca si metoda de invatare Montessori, ajutand la dezvoltarea si explorarea senzoriala - sa clasifice, sa ordoneze, sa diferentieze pe baza caracteristicilor de diferite tipuri de materiale si forme. Copii vor invata nu doar sa recunoasca numerele si sa calculeze numarul de bile care trebuie potrivite, ci isi vor insusi si culorile.

Partea dorsala:
Reprezinta sectiunea numerelor de la 1 la 10. Si aceasta parte ofera multiple jocuri cu numere de care se pot bucura cei mici.
Pincipala activitate educativa si recomandata este trasarea numerelor. Pentru aceasta, folositi creionul de trasare din lemn. Scrisul, ca orice deprindere, se invata prin exercitii. Succesul in invatarea propriu-zisa a scrisului poate avea loc atunci cand copilul poseda anumite reprezentari spatiale de forma, marime, directie, vecinatate, si dispune de o maturitatea motrica ce sa-i permita coordonarea oculo-motorie necesara reprezentarii semnelor grafice. Prin trasarea numerelor cu ajutorul creionului de trasare si a sagetilor directionale gravate subtil, copiii vor invata forma si formarea numerelor, directia de scriere corecta a acestora, distantele dintre linii si marimea acestora.

Hasurarea numerelor cu un creion! O alta activitate interesanta pentru cei mici. Folositi creioane colorate, definiti o culoare pentru fiecare numar!
Dezvoltati dexteritatea copilului. Umpleti canalele cifrelor cu orez colorat. Folosind lingura din lemn, copilul dezvoltata abilitati motrice fine,cum ar fi dexteritatea si coordonarea mana-ochi. In plus, orezul colorat este un instrument excelent pentru jocul senzorial si are un rol fundamental in sanatatea si dezvoltarea copilului. Prin intermediul acestuia, copiii isi dezvolta abilitatile cognitive si invata despre lumea care ii inconjoara.
Umpleti liniile adancite ale numerelor cu plastelina, decupati literele cu o foarfeca si formati doua categorii de numere: pare si impare. Selectati si sortati apoi in categoriile corecte numerele pare, respectiv, cele impare.
Din Gura in Gura